Burcuna Uygun Doğal Taş Hangisi?

Doğal taşların her biri gerçekten başka anlamlar ifade ediyor olabilir mi? Bizlere hem enerjisel boyutta hem de fiziksel boyutta şifa sağladıkları doğru mu?
Bu yazımızda her bir doğal taşın tarihçesi, ne işe yaradıkları ve neyi sembolize ettikleri gibi konular üzerinde duracağız.
Uzmanlar her burcun bir değil birden çok kendine özgün doğal taşı olabileceğini ve bu burçlara uygun olarak kişiler üzerinde uyumlandıklarında bir çok derde deva olabileceklerini belirtiyor.

Bir daha ki mücevher alış verişini yapmadan önce bu yazımızı incelemeni tavsiye ederiz..!

Burç: Koç
Doğal Taşı: Akik
Alternatif Taşları: Kırmızı Jasper ve Yakut Taşı

Akik taşı pembe- turuncu tonlardan kırmızı- kahverengi tonlara kadar çok geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Ancak Koç Burcu'yla çok uyumlu ve onlara ilham verici olan bu taş aynı zamanda Koç Burcu kişilerin fevri davranışlarını daha da tetikleyebileceği için gergin durumlarda kullanımından kaçınılmalıdır. 
Ses tellerine çok şifalı geldiği düşünüldüğü için Akik taşı aynı zamanda "şarkıcı taşı" olarak da isimlendirilir.


Burç: Boğa
Doğal Taşı: Lapis Lazuli
Alternatif Taşı: Gül Kuvars, Zümrit ve Mavi Safir

Meseleleri daha mantık çerçevesinde değerlendirmeyi sağlayan Lapis Lazuli, en güçlü taşlardan biridir ve dikkatli kullanılmalıdır. Lapis taşının aynı zamanda sonsuza kadar sürecek sadık bir aşkın habercisi olduğu da söylenir :)


Burç: İkizler
Doğal Taşı: Kaplan Gözü
Alternatif Taş: Sitrin, Kalsedon, Atlın Topaz


Kaplan Gözü ismini belli olduğu üzere kaplanın gözlerinden alır ve özgüveni, cesareti ve bazen de gururu arttırdığı söylenir. İkizler burcu kadın ve erkeğinin hayatı daha net görebilmelerine yardımcı olurken; konsantrasyon ve odaklanmalarını arttırır.





Burç: Yengeç
Doğal Taşı: Ay Taşı
Alternatif Doğal Taş: Zümrüt, Labradorit ve opal

Çok eski medeniyetlerden beri özel olarak nitelendirilen ve özellikle eski Hindistan'da bir çok obje müchevher yapımında kullanılan Ay Taşı'nın Yengeç Burcu'yla özel bir ilişkisi vardır. Bu taş duygusal anlamda iyileşme ve dinginlik sağlarken aynı zamanda hassas duyguları teşvik eder. Hatta bu nedenle 'sevgililerin taşı' olarak da adlandırılır.






Burç: Aslan
Doğal Taşı: Kehribar
Alternatif Taş: Sitrin, kaya kristali, elmas ve olivin

Kehribar (diğer adıyla amber) aslında bir doğal taş değil, milyonlarca yıl boyunca kireçlenmiş, fosilleşmiş ağaç reçinesidir. 
Kehribar Aslan Burçları için bulunmaz bir taştır. Aslanların ateşli doğalarını sessiz bir düşüncenin sürekliliği ile dengelemelerini mümkün kılar. Tarih boyunca insanlar amberi "enerji şarj cihazı" ve "uzun ömürlülük sembolü" olarak değerlendirmişlerdir. 

Burç: Başak
Doğal Taşı: Safir
Alternatif Taş: Kantaşı, Jasper, Sarı Akik

En çok mavi ve kırmızı tonlarına aşina olsak da safir gökkuşağının tüm renklerinde tonlara sahip muazzam bir taştır. 
Bu taş Başak burçlarının bilgelik ve iç görüsünü uyarması konusunda çok faydalıdır. Yaratıcı enerjiyi kullanıp, eyleme ve aktivasyona dönüştürmek konusunda yarar sağlar. 




Burç: Terazi
Doğal Taşı: Dumanlı Kuvars
Alternatif Taş: Krizokol Taşı ve Altın Topaz

Astrolojide, dumanlı kuvarsın aslında diriliş ve yeniden doğuşu simgeleyen tüm işaretlerle bir yakınlığı vardır.
Terazi Burcu için Dumanlı Kuvars Taşı korkuları, stresleri, endişeleri ve kabusları kaldırıp, onların yerine; duygusal sakinlik, olumlu eylem ve rüyaların tezahürünü getirecektir.



Burç: Akrep
Doğal Taşı: Oniks Taşı
Alternatif Taş: Garnet ve Jet Taşı

Oniks Yunanca "pençe ya da tırnak" anlamına gelmektedir. Akrep Burcuna ait kişiler doğuştan heyecan ve öfkelerini stabilize edici taşlara ihtiyaç duyarlar ve oniks işte bu yüzden onlar için çok uygundur.


Burç: Yay
Doğal Taşı: Turkuaz
Alternatif Taş: Ametist, lapis lazuli ve mavi safir

Turkuazın bilinen en eski kullanımı - büyük ihtimalle tılsım veya tılsım benzeri olarak - MÖ 5500'lere kadar uzanmaktadır.
Eski kültürler tarafından renk değiştirmesinden dolayı gelecekteki talihsizlikleri tahmin edebildiğine inanılmıştır. 
Yay Burcu için bu taşın önemi ise, turkuaz taşının cennet ve dünya arasında dengeyi temsil ettiği düşünüldüğü için mutlak bir denge ve huzur getirmesidir.




Burç: Oğlak
Doğal Taşı: Kalsedon
Alternatif Taş: Zümrüt, Obsidyen ve Oniks

Bu taş, Bizans'ın karşısında bulunan ve bugün Türkiye sınırları içerisindeki Kalsedon (Eskişehir) kentinden adını almıştır. Efsaneye göre, ünlü Roman hatip Cicero'nun boynuna bir tane taktığı biliniyordu.
Oğlak burcu için kardeşliği ve iyi niyetleri teşvik ederek, düşmanlığı ve hayal kırıklığını ortadan kaldırdığı ve ilişkileri geliştirdiğine  inanılır. Aynı zamanda harekete geçirmeyi ve pişman olabileceğimiz sözler vermememeyi sağlar.





Burç: Kova
Doğal Taşı: Florit
Alternatif Taş:Akuamarin, şahin gözü ve turkuaz

İçeriğindeki kimyasal elementin adıyla anılan bu taş mordan yeşile bir çok farklı renk tonlarında olabilir.
Kova Burcu'nun yenilikçi ve yaratıcı düşünmesini sağlar ve yol gösterici niteliğini taşır. 




Burç: Balık
Doğal Taşı: Labradorit
Alternatif Taş: Ametist, mercan ve olivin

Bu taş sadece yakından incelendiğinden parlıklığı belli olan bir taştır.
Tıpkı genellikle sessiz, mütevazi Balıklar'ı yakından tanıdığınızda gerçek değerlerini farkına varmanız gibi; insanlar her ikisini de uzaktan göz ardı edebilir!

Ayrıca içeriğinde barındırığı koruyucu sayılan minerallerle de Balık'ları tüm zorluk ve duygusal çöküntülerden koruduğuna inanılır.