Erkekler Neden Sevgililer Günün'den Nefret Ediyor?

Sevgiler Günü’ne sayılı günler kala, erkekler bu tarz günleri kutlamayı pek sevmezler. Peki sebebi ne? İşte erkeklerin Sevgililer Günü’nden nefret etmesinin 4 önemli sebebi.

1. Aşk tek bir gün mü özel?

Erkekler, sevgilerini mecbur oldukları için dile getirmekten, göstermekten hoşlanmıyorlar. Birçok erkek Sevgililer Günü’nü bir baskı olarak görüyor ve aşkın sadece tek gün özel olmasını anlamsız buluyorlar. Sizce de hiç sebebi yokken alınan bir hediye ya da çiçek, özel günde alınandan daha değerli değil mi?

2. Ticari bir gün

Sevgililer Günü’nün tamamen ticari bir gün olduğunu, çiçek ve çikolata satmak için var olduğunu düşünüyorlar.

3. Hele bekar bir erkekse…

Sevgililer Günü'nde yalnız olmak, özellikle de tüm arkadaşlarınızın hayatında birisi varsa, gerçekten berbat. Araştırmalar, bu günün kutlayacak özel biri olmayan gençler ve yetişkinler arasında depresyona bile neden olabileceğini ortaya koydu.

4. Aynı anda kutlama

Erkekler, tüm dünya ile aynı anda aşkını kutlamanın, partnerinle özel şeyler yaşamanın aslında hiç de özel olmadığını düşünüyorlar. Sevgililer Günü eskiden çok daha popülerdi. Şimdilerde en az erkekler kadar kadınlar da bu güne çok fazla anlam yüklemiyor. Biz de sizlere kalıplara takılmamayı, nasıl mutlu iseniz onu yapmanızı öneriyoruz. Eğer Sevgililer Günü’nü kutlamayı seviyorsanız, kutlayın gitsin. Ancak erkek arkadaşınız istemiyorsa onu zorlamak yerine anlamaya çalışın. Ya da bu günü sevmesini sağlayacak özel bir şeyler planlayın! MAHMURE ÖZEL