Her burç için Netflix belgeselleri

Netflix’de çok fazla konuda, birçok belgesel yer alıyor. Haliyle aralarından seçim yapmak da oldukça zor. Eğer ne istediğinizi bilmiyor ama izlediğiniz şey sizi sıkmasın istiyorsanız, bu noktada burçlardan yardım almakta fayda var. İşte burç özelliklerine göre sevebileceğiniz belgeseller…

Akrep – Seeing Allred

Akrep burcu, en ciddi ve soğukkanlı burçlardan biridir. Çoğunlukla sakinliklerini koruyamazlar ve inandıkları şey uğruna sonuna kadar savaşırlar. Bu noktada Seeing Allred belgeselinde hikayesi anlatılan kışkırtıcı
feminist avukat Gloria Allred ile çok benzeşirler.

Oğlak – Banking on Bitcoin

Oğlak burçları; kendinden emin oluşları, güçlü kişilikleri, çalışkanlıkları ve maddiyata olan eğilimleri ile bilinirler. İşlerine her zaman çok önem verirler ve disiplinli olurlar. Tüm bu sebeplerle günümüzde çok konuşulan bitcoini anlamak onlar için önemli olacaktır. Bu nedenle bitcoinin kökeni, geleceği ve işlemesi için kullanılan teknoloji hakkındaki bu belgesel dikkatlerini çekecektir.

İkizler – İkarus

İkizler burçları oldukça sosyal ve konuşkan insanlar olurlar. Oldukça meraklıdırlar ve güncel konular, diziler ve filmler hakkında uzun uzun sohbet etmeyi, anlatmayı severler. Muhbir bir bilim insanının karıştığı Rus Olimpiyatları doping skandalını anlatan İkarus belgeseli, onlar için hem derinlemesine konu hem de üzerine uzun uzun konuşulacak detaylar verir.

Yengeç – Lady Gaga: Five Foot Two

Yengeç burçları çok duygusaldır. Fazlasıyla içine kapanık bir yapıları vardır ve duygularını asla belli etmezler. Kendilerine duvarlar örerler ve kolay kolay kimse için yıkmazlar. Lady Gaga’nın savunmasız bir şekilde tüm duygusal yolculuğunu ve kariyerini anlattığı bu sempatik belgeselde Yengeçler adeta kendini görecekler.

Balık – Manolo: Kertenkeleler İçin Ayakkabı Yapan Çocuk

Balık burçları oldukça zarif ve yaratıcı olurlar. Oldukça duygusallardır, sanatsal yetileri gelişmiş olur. Tüm bu nedenlerle İspanyol ayakkabı tasarımcısı Manolo Blahnik’in hayatını derinlemesine inceleyen ve yaratıcı sürecinden bahsedilen bu belgesel Balık burçlarını etkileyecektir. Belgeselde Rihanna’nın dayer aldığını söylemeden geçmeyelim.

Başak – Gıda Seçimleri

Başak burçları, burç kuşağının en titiz burçlarından biridir. Analiz yetenekleri oldukça kuvvetlidir, bir karar almadan önce enine boyuna düşünürler. Elbette sağlıklarına çok özen gösterirler. Tüm bu sebeplerle sağlık sorunlarının, iklim değişikliklerinin başlıca sebebi gıda seçimlerini ve dünyadaki beslenme çeşitlerini inceleyen belgesel Başak burçlarının dikkatini çekmeyi başaracaktır.

Aslan – Jim & Andy: The Great Beyond

Jim Carrey, Jim ve Andy belgeselinde Man on the Moon adlı biyografik filmde canlandırdığı Andy Kaufman ile arasındaki bağı irdeliyor. Bu aşamada tüm sıcakkanlılığıyla beraber rolüyle birlikte ne kadar değiştiğini, hayatın çılgınlıktan ibaret olduğunu tüm samimiyetiyle anlatıyor. Aslan burçları, bu belgeselde Jim Carrey’le ne kadar çok benzediklerini keşfedecekler.

Yay – Liberated: Yeni Cinsel Devrim

Yay burçları; sevgi dolu, özgürlüklerine düşkün ve keşfetme tutkusuyla yaşayan insanlardır. Her şeyi bilmek ve öğrenmek isterler. Dünyayı, toplumları ve düşünceleri irdelerler. Bu bağlamda popüler kültürün; yeni neslin cinsiyet, cinsellik ve şiddetle ilgili düşüncelerini nasıl şekillendirdiğini inceleyen Liberated adlı belgeseli Yay burçlarının çok seveceğine eminiz.

Terazi – 13. Madde

Afrika kökenli Amerikalıların maruz kaldığı ayrımcılıklar ve nasıl birer suçluya dönüştürüldüklerinin ve ABD Anayasası’ndaki 13. maddenin haksızlıklara nasıl zemin hazırladığını anlatan belgeseli, Terazi burçlarının çok seveceğine ve adalet konusundaki hassasiyetlerini tetikleyeceğine eminiz.

Koç – Minimalizm: Önemli Şeylere Dair Bir Belgesel

Koç burçları oldukça düzenli olurlar. Ayrıca iyi birer liderdirler. Zamanları oldukça önemlidir, enerjileri yüksektir. Zaman harcayacakları şeyin mutlaka kendilerine bir şeyler katmasını isterler. Bu noktada daha az şeyle daha iyi bir hayatın olup olmayacağını irdeleyen Minimlizm adlı belgesel, Koç burçlarına hayatları için önemli bir bakış açısı sunacaktır. Motivasyonlarını arttıracakları ve enerjilerini aktarabilecekleri bir hayat görüşü katabilir.

Kova – Casting JonBenet

Deneyselliğin, ön sezinin ve özgünlüğün burcu olan Kova burçları, bir konu hakkında derinlemesine düşünmeyi, ev teoriler üretmeyi severler. 1996 yılında bir cinayete kurban giden çocuk güzellik yarışması birincisi JonBenet Ramsey’i kimin öldürdüğü çözülememiştir. 20 yıl sonra yönetmen Kitty Green’in bölge sakinleri görüşmesi ve onların Ramsey ailesi hakkındaki düşünceleri belgesel haline getirilir. yapılan otopside küçük kızın kafatasında büyük bir çatlak olduğu, boğulduğu, dövüldüğü ve tecavüze uğradığı saptanan küçük JonBenet’in davası ise oldukça karmaşık bir hale gelmiştir. Oğlak burçları için derinlemesine teorilerle dolu sürükleyici bir belgesel…

Boğa – Chef’s Table

Burç kuşağının en inatçı ve en tuttuğunu koparan burçlarından biri Boğa burçlarıdır. Her ne kadar karar verirken zorlansalar da verdikleri kararın sonuna kadar arkasında dururlar. Dünyanın en zevkli mesleklerinden biri olduğu kadar en zor mesleklerinden biri olan aşçılığın anlatıldığı, dünyanın en ünlü şeflerinin hayatlarına yakından bakıldığı bu belgesel tam da onlar için. Her bir şefin her yaşadıkları zorlukta kendilerini bulacaklar.