Müslüm Filmiyle Hafızalarımıza Kazınan 8 Müslüm Baba Gerçeği

Gişe rekortmeni Müslüm filmi sayesinde bir çoğumuzun hiç haberi olmadığı, bazılarını ise kulaktan dolma, rivayet olarak bildiğimiz Müslüm Baba gerçekleriyle yüzleşmiş bulunduk. Bir insanın başına daha ne gelebilir ki derken bir yeni olayın daha yaşandığı bir hayattan söz ediyoruz. Aynı zamanda içindeki hümanist kişiliği ne olursa olsun hiç kaybetmemiş birinden..

Müslüm Baba filmindeki oyunculukların da bu zorlu ve acıklı hayatın bize çok başarılı bir şekilde aktarılmasında çok büyük emeği var..

Filmi henüz izlememiş olanlara spoiler niteliğinde olacak olan Müslüm Baba'nın hayatından çarpıcı 8 anıyı sizlerle paylaşmak istedik.

  • Yoksulluk içinde bir çocukluk, alkolik ve ailesine ÅŸiddet uygulayan bir baba ve dünya iyisi bir anne..

.

  • Çocukken düzenlenen bir ÅŸarkı yarışmasını kazanması sonucu içinde bir umut doÄŸan annesi çocuklarını da alıp babasını terk etmek ister buna çok öfkelenen baba anne ve kız kardeÅŸini oracıkta öldürür.
  • Her ÅŸeye raÄŸmen hayata tutunan ve kardeÅŸine sahip çıkan Müslüm kardeÅŸi askerdeyken bir akÅŸam konser çıkışı şöförünün kullandığı araçla bir kaza geçirir ve öldüğü sanılarak morga kaldırılır. Burada mucizevi bir ÅŸekilde yaÅŸama tutunup ayaklarını oynattığı için hemen ameliyata alınır.
  • Kafasından aldığı darbe sonucu ameliyat sonrası alnına bir metal plaka yerleÅŸtirilir ve bir daha ne eskisi gibi koku alabilir ne de eskisi gibi duyabilir. Bitmek bilmeyen baÅŸ aÄŸrıları baÅŸ gösterir.

  • Bu sırada askerden sevdiÄŸini görmek için kaçıp gelen kardeÅŸini babası ihbar eder ve kardeÅŸi de vurularak öldürülür.
  • Tüm bunlar onun için büyük travmalar olsa da yine de müzikten asla vazgeçmez. Bu sayede çocukluÄŸundan beri aşık olduÄŸu Muhterem Nur ile tanışma ÅŸansı olur.
  • Bir çok zorluÄŸa ve imkansızlıklara raÄŸmen ölene kadar büyük bir aÅŸk yaÅŸarlar.

  • Ä°yilik dolu, bağışlayıcı bir insan olan Müslüm Baba bir konserinde kendisini bıçaklayıp yaralayan hayranını bile affedecek bir yüreÄŸe sahiptir.
Son olarak Müslüm Baba'nın sözleriyle bitirelim:
"Hayat zordu ama yine de güzeldi."