Sağlıklı Yaşamanın 10 Altın Yolu

Dünyada her yerde insanlar giderek daha sağlıksız bir hale geliyor. Başta Amerika'da olmak üzere dünyanın her yerinde obezite ve diyabet giderek yaygınlaştı ve bebeklerde bile çok sık gözlemlenir oldu.
Peki gerçekten sağlığımızı korumak ya da yaşamımızı daha sağlıklı hale getirmek için neler yapmalıyız?
Bu yazımızda sizlere sağlıklı bir yaşam için gereken 10 önemli noktayı vurgulamak istedik.
Bakalım "Sağlıklı Yaşamanın 10 Altın Yolu" nelerden geçiyormuş:

  1. Mümkün olduğunca doğal, işlenmemiş gıdalarla beslen. Şekersiz bir hayat tarzı edin. GDO'lu ve işlenmiş ürünleri tüketme.
  2. Acıkmadıkça kendini zorlayıp yemek yeme! Bilenen en büyük yanlışlardan biri az az sık sık yemek yemek. Bunun yerine çok eski insanların da uyguladığı gibi acıktıkça yemek en doğrusu. Artık çoğu uzman ara öğünler ve öğle yemeği olmadan, kahvaltı ve akşam yemeği arasında en az 8 saat olacak şekilde yemek yemenin çok daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.
  3. Düzenli egzersiz şart! Bedeninin güçlü kalması ve esneklik kazanmak için haftalık bir programla yapılacak düzenli ve doğru egzersiz ömrü uzatmak ve kaliteli bir yaşam için olmazsa olmaz.
  4. Stres Yönetimi Duygu durumu tüm bedeni de etkiler. Bu nedenle hayatında maneviyatını kuvvetli tutacak olan dua etmek, meditasyon yapmak vb. aktivitelere yer vermelisin.
  5. Bol su iç!
  6. Bağırsaklarındaki sağlığın için gerekli olan mikroorganizmaları koru, onlara iyi bak. Bu mikroorganizmalar bağışıklık sistemimizi ayakta tutmak için varlar. Herhangi bir dengesizliklerinde ya da eksilmelerinde aklına gelebilecek bir çok hastalığa davetiye çıkarıyoruz. Bağırsakları sağlıklı tutmak ve sağlıklı mikroorganizmaları besleyebilmek için fermente yani mayalı yiyecekleri - turşu gibi- bol tüketmelisin.
  7. D vitamini seviyeni en iyi noktada korumalısın. Bunun için en iyi kaynak olan güneşten olabildiğince yararlanmalı ve D vitamini yönünden zengin gıdaları beslenme düzenimizin içine sokmalıyız. Eksiklik olması haline D3 vitamin takviyesi almayı ihmal etmemeliyiz.
  8. Mümkün olduğunca kimyasal ve toksinlerden uzak durmasın. Hayatından ve kozmetik alış veriş alışkanlıklarından kimyasal ürünleri çıkarıp yerlerine mümkün olduğunca doğal olanlarını koymalısın. Ev temizliği, kişisel hijyen ürünleri, böcek ilaçları gibi ürünlerde doğal alternatifleri tercih etmelisin.
  9. Sağlık için düzenli uyku uyumalısın. Gece normal saatlerde uyku uyumak sağlık için kaçınılmaz.
  10. Sık sık çıplak ayak toprakta yürüyüp, kendini topraklanmalısın.