Sonbahar Yorgunluğunu Üzerinizden Atmanın 5 Yolu

Yaz sıcaklarının yavaş yavaş ülkemizi terkettiği şu günlerde sen de giderek karanlıklaşan sabahlarla bir türlü yataktan çıkamıyor, bir sağa bir sola dönüp duruyor musun? O zaman yalnız değilsin.!Bir çok insan özellikle bu mevsim geçişlerinde daha halsiz, depresif, isteksiz bir hale bürünüyor..😴
Fal Perisi olarak sizlere aşağıda 5 adet enerji arttırıcı çözüm önerisi ve üzerimizdeki bu ağırlığa sebep olabilecek nedenleri hazırlayıp derledik:

1. Gün ışığına izin ver!

Günler yavaş yavaş kısalmaya başladıkça senin de uykuya dalma ve uyanma döngünde bozulmalar başlamış olabilir. Gün ışığı ne kadar azsa, beynimiz melatonin denilen hormondan daha fazla üretir, bu da bizi daha çok uykulu, miskin yapar.
Panjur ve perdeleri biraz açma vakti!! Eve daha fazla güneş ışığının girmesini sağla ve güneş ışığını mümkün olduğu kadar doğal gün ışığından almaya çalış..🌞 Öğlen tatillerinde yada mümkün olduğunca açık havaya çıkarak kısa yürüyüşler ve derin nefesler almaya 
çalış.       


2. Gece güzel bir uyku çek

Deliksiz ve güzel bir uyku çekmek mevsimsel yorgunluklarla mücadelede hayati bir rol oynuyor. Evet gündüz de kendini kış uykusuna girecek kadar çok uykulu hissediyor olabilirsin ancak gündüz uykuları senin sadece daha da miskin olmana sebep verir. O yüzden gece olabildiğince aynı saatte yatıp sabah da aynı saatte uyanmayı sürdürmen gerek. Bu uyku süresi 8 saat olabilir.
Uykularının rahat olması için yatak odanın temiz, derli toplu, seni sakinleştirecek renk tonlarında ve sessiz olduğuna emin ol. Kendini elektroniklerden mümkün olduğunca arındır ve belki seni sakinleştiren hoşuna giden esans yağlardan (lavanta, ylang ylang gibi) yardım al:)

       


3. Düzenli Egzersiz Yap!

Biliyoruz egzersiz şu havalarda yapmak istediğin son şey..Ama bir kere yapınca egzersiz sonrasında ne kadar enerjik ve rahatlamış hissettiğine sen de şaşıracaksın.İş çıkışı yada akşam üzeri düzenli yapacağın egzersizler günün bütün yorgunluğunu atmanı sağlayacak ve gece daha rahat uykuya girmene sebep olacak. ⛹🏾‍♀️ 🧘🏻‍♂️  
Bu dönem yeni bir aktiviteye yada uzun zamandır ara verdiğin ve özlediğin egzersizine başlamak için en doğru zaman.. Bu kimileri için yoga, pilates, dans, tenis de olabilir yada kimisi için sahilde bir koşu.. ve beyler evet neden şimdi arkadaşlarınızı arayıp halı saha için plan yapmıyorsunuz..?

       


4. Gevşemeyi - Rahatlamayı Öğren

Üzerinde sürekli bir şeylere yetişme, işleri düzgün zamanında yapma stres ve baskısı var. Çok bunaldın ve sıkıldın. Üzerine bitmek bilmeyen dertler ve bir de trafik olunca artık katlanamıyorsun. Ama bunları düşünüp bir yere varamazsın. O yüzden rutinini değiştir ve gündelik hayatına kendini hem fiziksel hem bedensel rahatlatacak bir şey ekle.. Belki yoga, belki meditasyon.. Yada yatmadan önce yapacağın bir kaç nefes egzersizi.. Neden olmasın ki??🧘🏻‍♀️

       


5.  Doğru Beslen!

Çok zayıf yada çok kilolu olmak hayatını, modunu doğrudan etkiliyor. Enerji seviyesini de aynı şekilde etkileyip çok uykusuzluk çekmene yada uykulu hissetmene sebep oluyor. Havalar soğudukça yazın yediğimiz yeşillikler meyveler yerini makarnalara, patateslere bırakıyor olabilir. Aman dikkat! Dengeli ve sağlıklık beslenmeye devam..🥗 Av yasağının da bitmesiyle lezzetli bir fırında balık yanında mevsim sebzeleri bu sonbahar akşamlarınıza keyif katacak.. Tatlı krizlerine de bu dönemde dikkat!! Canınız her zamankinden daha çok tatlı, çikolata isteyecek.. Her aklınıza geldiğinde bunu kendinize yapmayın.. Kuru meyveler yada ufak bir dondurma inanın isteğinizi çok rahat bastıracak.



Ve son olarak unutma ki havalar nasıl olursa olsun, senin havan iyi olsun! :) 🏖